Send blomster til kæresten – 5 tips til at finde de helt rigtige blomster

Synes du, at kvinden (eller manden) i dit liv går og gør en masse ting, der tjener til, at du skal have en lidt mere overskuelig og skøn hverdag? Og har du måske lidt svært ved at få sagt til hende eller ham, hvor meget de egentlig bidrager til det smil, der oftere og oftere er på dine læber? Jamen, så er der intet, som siger det på en bedre måde, end blomster.

Sidder du derimod og har meget lidt forstand på blomster, kan det virke som en lidt uoverskuelig opgave. Frygt dog ej, fordi denne tekst har til hensigt at opliste fem af de overvejelser, som du skal gøre dig, hvis du ønsker at finde de helt rigtige blomster til personen i dit liv.

Blomsterperson eller ej?

Har du fået den gode idé, at kæresten skal have en blomst, er det en rigtig god start at overveje, om dette overhovedet er noget, som vedkommende vil blive glad for. Mennesker er meget forskellige, og du kender sikkert din kæreste godt nok til at vide, om vedkommende vil finde stor glæde i at få en buket med den ene efter den anden blomstersort.

Der er for eksempel nogle mennesker, som ville sætte større pris på en oplevelsesgave, et fint smykke eller et bidrag i form af, at man hjælper lidt mere til i hjemmet. Dog er der samtidig rigtig mange, der siger, at de ikke er meget til blomster, men som stadig bliver yderst smigret af gestussen. Det er her, at du skal gøre op med dig selv, om du tror, at din kæreste på nuværende tidspunkt vil få et smil på læben over at modtage en blomst (fremfor noget andet)?

Gavekurven som alternativ

En af de ting, der er værd at huske på, er, at der også findes det alternativ, at man kan forkæle kæresten med en gavekurv, der indeholder en række af ting, som man med sikkerhed ved, at vedkommende vil blive glad for.

Dette kan være alt fra en god rødvin eller specialøl til et lækkert udvalg af fyldte chokolader. Skulle man derfor være lidt i tvivl om, hvad kæresten vil sætte pris på at modtage, er dette en mulighed for at udvælge lidt forskelligt og i det mindske ramme plet med et par af tingene. Derudover får man selvfølgelig også muligheden for at udfordre ens smagsløg ved at teste lidt nye og forskellige delikatesser.

Valget mellem potteplanter og buketter

Er du dog ret sikker på, at din bedre halvdel vil blive glad for blomstermuligheden, er det værd at overveje, om man er ude i en potteplante eller om det er den overdådige buket, som man skal have fat i.

I potteplanten findes en række af forskellige muligheder, hvor man særligt skal forholde sig til, om det er en plante, der trives bedst indendørs eller udendørs. Altså, skal man have et godt overblik over, hvor planten vil komme til at stå, samt hvor meget tid og energi, som den kræver. Her er det godt at have for øje, om modtageren af planten har grønne fingre eller ej.

Ved man dog med sikkerhed, at vedkommende vil elske blomster, men ikke har meget erfaring med potteplanter (og at holde dem i live) eller har diverse redskaber til det, kan det være en idé at kigge på buketter. Her er der også lidt færre overvejelser, som man skal gøre sig.

Roser, liljer og det grønne imellem

Står du og skal have fat i en buket, er der mange sorter at vælge imellem. Dette kan virke noget så uoverskueligt, men ligeledes er det en rig mulighed for at vælge lige det, som falder hjertet ind, fx kan man vælge ud fra modtagerens præferencer, yndlingsfarver og meget mere. Der er så mange ting, som kan siges med forskellige blomster.

Skulle du derimod være i tvivl om, hvad der passer godt sammen, og hvad folk generelt bliver glad for af blomster, kan du altid spørge din lokale blomsterhandler. Vedkommende har sikkert været i branchen længe og solgt utallige buketter, hvorfor de har en betydelige bedre idé om, hvad der med sikkerhed rammer plet og passer perfekt til blomsteropsatsen derhjemme.

Prisklasser – hvad er forskellen?

Såvel som man kan købe blomster direkte i butikken, kan man nu til dags også købe dem online, for derefter at få dem levereret til modtageren som en lille overraskelse.

På mange hjemmesider er det således, at når man trykker ind på en buket, kan man se, at den findes til en række af forskellige priser. Det kan måske være lidt forvirrende, men dette har at gøre med hvor mange blomster, der inkluderes i buketten og dermed, hvor meget fylde, som den har. Altså, betyder det, at des mere overdådig, at man ønsker buketten, des flere penge skal man regne med at bruge – og her er det kun en selv, som sætter grænsen for, hvad kvinden eller manden i ens liv har gjort sig fortjent til.

Menu
Top