Nyt look i stuen? Tips til små ændringer der gør en stor forskel

Står du i den situation, at du er blevet træt af hvordan din stue ser ud? Tænker du at du gerne vil give din stue et nyt look? Dog er du ikke helt sikker på hvordan det skal gøres eller hvad du kan gøre for at få det nye look du leder efter. 

Når det gælder din stue, eller dit hjem generelt, så er det vigtigt, at du selv føler dig tilpas, og du føler at du kan sætte dig tilbage og slappe af uden stress. Derfor er det vigtigt, når du indretter dit hjem, at du vælger møbler, dekorationer og genstande, som gør dig glad. Hvis du har brug for inspiration til når du skal give din stue et nyt look, så kan du læse mere her. Her får du 5 idéer til hvad du kan gøre i din stue.

1. Få et nyt livligt look i stuen med planter

Hvis du gerne vil start ud småt, med at give din stue et nyt look, inden du træffer nogle af de større beslutninger, så kan det være en idé, at kigge nærmere på planter. Dette er en simpel og nem start, når du skal give et rum en makeover.

Når det gælder planter, så er der mange forskellige typer, størrelser, og farver, hvilket betyder at der er noget til alle hjem. Hvis du derfor står i den situation, at du ikke har meget plads, så kan du altid vælge nogle mindre planter, som kan stå på hylden eller i vindueskarmen.

Det kan være, at du måske ikke har særligt grønne fingre, men stadig godt kunne tænke dig, at bringe mere liv ind i stuen. Så kan du vælge at anskaffe dig kaktusser eller sukkulenter, disse plantetyper er kendt for at være relativt nemme og passe, og derfor passer ind i mange hjem.

2. Nye lamper i stuen kan gøre en kæmpe forskel

Noget mange ikke tænker over, når de skal indrette deres hjem er belysningen. Dog kan dette være en meget vigtig del af hvordan dit hjem kommer til at se ud. Når det gælder belysning kan valget af lamper af en stor betydning for, hvordan din stue kommer til at se ud. 

Designer lamper kan være det helt rigtige valg for dig, hvis du gerne vil afprøve noget nyt i din stue. Der findes mange forskellige typer af lamper, så dette gør også, at det er muligt for dig, at finde lige de lamper, som du gerne vil have i dit hjem. Hvad enten det er en loftslampe, væglamper eller gulvlamper, som du er på jagt efter, så kan du nemt finde dem, og få den helt rigtige belysning i din stue, og være med til at give din stue et helt nyt look.

3. Gør din stue mere personligt med dit valg af dekorationer

Når du skal indrette dit hjem, så kan selv de mindste ting gøre en kæmpe forskel. Dette betyder også, at hvis du gerne vil give dit hjem en makeover, men ikke helt har bestemt dig for, hvad der skal gøre om, så kan du vælge at udskifte nogle af dekorationerne, eller bare få nogle nye, som en start. Hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre, så kan det at vælge eller kigge på dekorationer være med til at inspirere dig, når du skal begynde makeoveren af din stue. 

Hvad enten det er små nipsting til hylden eller det er dekorationer til bordet, reolen eller lignende, så kan det gøre en kæmpe forskel i din stue. Det rummet mere personligt, og giver dig muligheden for at være dig selv. Hvilket også er med til, at du kan slappe af i stuen.

4. Bring glæde og liv i stuen med farver

Måske står du i den situation, at du er blevet træt af det farvetema du har i hjemmet. Måske har du de basale farver, som sort, hvid og grå, og dermed er gået død i farverne. Hvis du er blevet træt af farverne i din stue, men ikke helt er klar på den store ændring, så kan du altid begynde småt, når det gælder farver. 

Når du skal introducere farve ind i dit hjem, så kan du gøre det med dekorationer, såsom puder og tæpper på sofaen. Dette er en nem og enkel måde, at inddrage mere farve i hjemmet. Dette er også en god start på farve rejsen, da dette ikke kommer til at virke overvældende i stuen. 

5. Træt af hvide vægge, vælg billeder til væggen

Nogle elsker at have en masse hvide vægge med minimal dekoration eller måske slet ingen, mens andre gerne vil have billeder og farver på væggen. Det kan være, at du står i den situation, at du står med nogle hvide vægge, som du synes er meget kedelige.

Det du kan gøre er at kigge på billeder til væggen. Dette kan være familiebilleder eller billeder af venner, feriebilleder eller lignende som du gerne vil have på væggen og vise frem til gæster.

Det kan også være, at du hellere vil have billeder eller plakater af blomster, motiver eller citater på væggen. Dette er også muligt, og det er relativt nemt at finde. Uanset hvad du vælger, at putte på væggen, så er det vigtigt, at det er noget du kan lide, og noget du vil være glad for i sidste ende.

Menu
Top